Beköszöntő

Kedves Kollégák!

A hazai gasztroenterológiai közélet jelentős eseményére az egyetemek és a tudományos fórumok által támogatott Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyamra 2021-ben is sor fog kerülni. A világjárvány miatt ez alkalommal a kongresszus online módon lesz elérhető, amelynek előnyeit igyekszünk kihasználni.

A kongresszusi résztvevők az előadásokat 2021. február 8-tól június 30.-áig akár többször is megtekinthetik a jelentkezéskor kapott regisztrációs kód segítségével, amely lehetővé teszi azt, hogy tetszés szerinti időben az adatok újbóli áttekintése maradandó ismeretekhez vezessen. Ez a tanfolyam is az emésztőrendszer betegségeinek legújabb ismereteit helyezi előtérbe az eddigieknek megfelelően naprakész felkészültséggel és igényességgel. Ez alkalommal is a hazai gasztoenterológiai közélet jeleseit nyertük meg a témák összefoglalására. A tudományos ülés az eddigiekhez hasonlóan a legújabb ismereteket kínálja az alapellátásban, az emésztőrendszeri betegségekkel foglalkozó szakellátásban dolgozó kollégáknak, a szakorvosjelölteknek, és az egyetemi doktori iskola hallgatóinak egyaránt. Bízunk abban, hogy a tanfolyam előadásait a korábbi évekhez hasonlóan valamennyi részvevő tanulságosnak ítéli majd és az ismereteket a mindennapi gyakorlatban hasznosítani tudja.

Az emésztőrendszeri betegségek különböző kérdései iránti fokozott figyelem nemcsak a betegségben szenvedők növekvő száma, hanem a szakadatlanul bővülő ismeretek, új megközelítési módok, változó szakmai előírások miatt is indokolt.

Tisztelettel hívjuk és várjuk a 21. Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyamra és őszintén reméljük, hogy a rendezvény a korábbiaktól eltérő körülmények ellenére is valamennyiünket sok tanulsággal és élménnyel gazdagít.


Prof. Dr. Tulassay Zsolt
akadémikus