Köszöntő

IFrame

Kedves Kollégák!

Ötödik alkalommal rendezzük meg kongresszusunkat a Convention Budapest Kft. Irodával karöltve.

A kongresszus neve mozaikszó: a „Practimed Gain” kifejtve praktikus medicina, gasztroenterológia és infektológia; a „gain” angolul hasznot, gyarapodást is jelent. Ez a fantázianév próbálja összefoglalni változatlan törekvésünket, hogy napi gyakorlatra váltható ismereteket közvetítsünk, elsősorban e két szubdiszciplína tárgyköréből, de mindig kiegészítve más témakörökkel, átfogó, szemléletformáló előadásokkal is.

A tanfolyam logója idéntől megváltozik: annak fő eleme Semmelweis Ignác Fülöp arcképe. Azé az orvosé, aki nem csak minden magyar orvosnak, de a világ minden orvosának példát mutatott gyakorló orvosként, tudósként és emberként egyaránt. 
Tanfolyamunkon igyekszünk megszólaltatni az egyes témák avatott szakértőit. A téma sajnálatos aktualitása miatt négy előadást és egy kerekasztal beszélgetést szentelünk a koronavírus témakörének. A színes gasztroenterológiai és infektológiai témák mellett szó lesz az onkológia új szemléletéről, a genomikáról és az epigenetikáról a koronavírus járvány tükrében, az orvosi kezelés elutasításának jogáról, az élő végrendeletről, a gyógyszerek okozta iatrogén vesekárosodásról, endokrinológiai problémákról a háziorvosi praxisban és nem maradnak el az érdekes és tanulságos esetismertetések sem.

Sajnos a koronavírus járvány miatt nincs lehetőség a kongresszus hagyományos módon történő megrendezésére: Az on-line térben kell találkoznunk Önökkel. Ez a kényszerű helyzet egyaránt nehezíti az előadó és az előadást hallgató dolgát. Minden igyekezetünkkel azon leszünk – most már több hónapos hasonló kongresszusok tapasztalatának felhasználásával  – hogy a technika adta lehetőségek kihasználásával minél élőbb és közvetlenebb legyen a kapcsolat az előadókkal. Az előadásokat azok elhangzásakor a szokásos módon fogjuk moderálni, majd az on-line közzététel idején az első két napon minden előadót a zoom segítségével fogunk kapcsolni, hogy a hallgatóság interaktív módon feltehesse kérdéseit, elmondhassa saját tapasztalatait.


Szeretettel várjuk a Kollégákat egy közös, jó hangulatú továbbképzésre.


Dr. Schuller János
osztályvezető főorvos
Róbert Károly Magánkórház és
Uzsoki Utcai Kórház
Hepatológiai Ambulancia
Dr. Taller András Ph.D.
címzetes egyetemi docens
osztályvezető főorvos
Uzsoki Utcai Kórház
II. Belgyógyászati Osztály